CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

GBP/USD

Специјални извештаи - 23/09/2022

23 септември, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

GBP/USD неделната пазарна прилика кај паѓачкиот тренд на валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ КАМАТНИТЕ СТАПКИ НА САД И ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО ОДИ ВО КОРИСТ НА АМЕРИКАНСКИОТ ДОЛАР ОТКАКО ФЕДЕРАЛНИТЕ РЕЗЕРВИ НА САД ГИ ЗГОЛЕМИЈА КАМАТНИТЕ СТАПКИ НА НАЈВИСОКО НИВО ОД 2008 ГОДИНА (3,25%): Каматните стапки во САД неодамна се зголемија на 3,25%, додека референтната каматна стапка на Обединетото Кралство се искачи на 2,25%. Разликата помеѓу нив останува 1% во корист на американскиот долар, што го прави американскиот долар поатрактивен од фунта. Ова би можело да биде уште еден разлог за понатамошно заздравување на американскиот долар во однос на еврото.
  • ДАЛИ ОБЕДИНЕТОТО КРАЛСТВО ВЕЌЕ СТАПИ ВО РЕЦЕСИЈА?: Банка на Англија рече дека верува дека британската економија веќе стапи во рецесија, бидејќи превдидува БДП да падне за 0,1%, што е понсико од очекуваниот раст од 0,4%. Потоа би можел да следи уште еден пад од 0,1% во следниот квартал.
  • GBP/USD ДОСТИГНА НАЈНИСКО НИВО ОД 1985 ГОДИНА. Британската фунта продолжи да паѓа во однос на американскиот долар, бидејќи Обединетото Кралство продолжи да ѝ се доближува во периодот на рецесијата, која потенцијално би можел да трае пет квартали. Во меѓувреме, Ситигруп рече дека поради растот на трошоци на енергијата, инфлација во Обединетото Кралство би можела да достигне 17% во 2023.
  • МИСЛЕЊЕ НА АНАЛИТИЧАРИТЕ: СИТИГРУП рече дека GBP/USD би можел да достигне зона помеѓу 1,05 и 1,10.

GBP/USD, 23 септември 2022
Сегашна цена: 1.1219

GBP/USD

Неделниот

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

1.1700

Отпор 2

1.1600

Отпор 1

1.1500

Поддршка 1

1.0900

Поддршка 2

1.0700

Поддршка 3

1.0500

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot1

GBP/USD

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

-4,810

-3,810

-2,810

3,190

5,190

7,190

Профит или загуба во €2

-4,921

-3,898

-2,875

3,263

5,309

7,355

Профит или загуба во £2

-4,287

-3,396

-2,505

2,843

4,626

6,409

Профит или загуба во C$2

-6,500

-5,149

-3,797

4,311

7,013

9,716

1. 1.00 lot е еквивалент со 100 000 единици

2. Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 9:00 GMT+1 и 23.9.2022.

Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.

  • Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
  • Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.
Споделете преку вашата мрежа
Фунта - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега