CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Евро-Долар Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 30/03/2023

Фундаментални анализи

30 март, 2023

Двојката ЕУР/УСД денеска беше малку повисока. Моментално е 1,0867. Германскиот ИПК од година на година за март треба да се печати подоцна денес. Шпанскиот CPI на годишно ниво за март објави 3,3% наспроти очекуваните 3,8%. Соединетите Американски Држави ќе го пријават БДП квартално за квартал за К4 подоцна денес. Првичните барања за невработени исто така треба да се пријават.

Техничка анализа

Евро-Долар Анализи Техничка анализа 30/03/2023
Time Frame: 1 hour

EURUSD Табела на подршка и отпор - 30/03/2023

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.0932 Daily R2
Линија на отпор 1 1.0908 Daily R1
Линија на подршка 1 1.0846 Daily S1
Подршка 2 1.0823 Daily S2

EURUSD Табела на индикатори - 30/03/2023

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

EURUSD Индикатор / Табела - 30/03/2023

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Купи КупиПродај
RSI (14) Купи КупиНеутрално
SMA 20 Купи КупиПродај

EURUSD 30/03/2023 - Референтна цена : 1.0873

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега