CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 78% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 29/11/2022

Фундаментални анализи

29 ноември, 2022

УСД/ТРУ за време на попладневната сесија во Европа, тргувајќи се на ниво од 18,6362. Трговците сè уште го апсорбираат последното минатонеделно намалување на стапката од турската централна банка, и покрај вртоглавото зголемување на инфлацијата. Турската еднонеделна репо стапка е намалена за 1,5% на 9%.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 29/11/2022
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 29/11/2022

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 18.66661 Daily R2
Линија на отпор 1 18.65322 Daily R1
Линија на подршка 1 18.61754 Daily S1
Подршка 2 18.60415 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 29/11/2022

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 29/11/2022

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

USDTRY 29/11/2022 - Референтна цена : 18.63538

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега