CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Евро-Долар Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 02/03/2021

Фундаментални анализи

02 март, 2021

Валутниот пар EUR/USD паѓа на 1,2000 за време на азиската сесија утрово. Еврото падна во вторникот наутро и се движеше хоризонтално во остатокот од денот. Германско производство PMI за февруари отпечатено на 60,7. Француското производство на ПМИ за февруари беше на 56,1. Eurozone wide Manufacturing PMI за февруари беше пријавен да изнесува 57,9 .. Италијанскиот CPI за февруари порасна 0,1%. Германскиот CPI за февруари се зголеми за 0,7% месец за месец. Консензусната прогноза беше 0,5%. Во Соединетите Држави, Трошоците за градежништво за јануари се зголемија за 1,7% месец за месец. Аналитичарите очекуваа само 0,8%. ISI Manufacturing PMI за февруари се испечати на 60,8 над консензуалната прогноза од 58,8.

Техничка анализа

Евро-Долар Анализи Техничка анализа 02/03/2021
Time Frame: 1 hour

EURUSD Табела на подршка и отпор - 02/03/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.2078 Daily R2
Линија на отпор 1 1.2054 Daily R1
Линија на подршка 1 1.1992 Daily S1
Подршка 2 1.1968 Daily S2

EURUSD Табела на индикатори - 02/03/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Продај

EURUSD Индикатор / Табела - 02/03/2021

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Продај КупиКупи
RSI (14) Продај НеутралноКупи
SMA 20 Продај ПродајКупи

EURUSD 02/03/2021 - Референтна цена : 1.2017

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (0)Продај (3)
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега