CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 02/03/2021

Фундаментални анализи

02 март, 2021

USD/TRY се тргуваше повисоко за време на азиската сесија и се тргуваше на 7,3359, додека доларот продолжува да возвраќа. Парот тргуваше пониско во понеделникот. БДП на Турција за 4-ти квартал се зголеми за 5,9%, од година во година. Неговиот производствен PMI за февруари се појави во 51.70. Во Соединетите држави, ISM Manufacturing PMI за февруари отпечатен на 60,8. Аналитичарите очекуваа само 58,8. Трошоците за градежништво во САД за јануари пораснаа за 1,7%, месец-над-месец. Тоа беше многу подобро од очекувањата на аналитичарите од 0,8%.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 02/03/2021
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 02/03/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 7.4307 Daily R2
Линија на отпор 1 7.3732 Daily R1
Линија на подршка 1 7.2202 Daily S1
Подршка 2 7.1627 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 02/03/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 02/03/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи ПродајКупи
RSI (14) Купи ПродајКупи
SMA 20 Купи ПродајКупи

USDTRY 02/03/2021 - Референтна цена : 7.3334

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега