CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Канадски долар Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 02/03/2021

Фундаментални анализи

02 март, 2021

Парот USD / CAD порасна за време на азиската сесија во вторникот на 1,2693. Сепак, валутниот пар во понеделникот падна пониско. Канадскиот производствен PMI за февруари се испечати на 54,8, нешто подобар од 54,4 во јануари. Канада ја објави својата тековна сметка за четвртиот квартал од -7,3 милијарди долари, подобрувањето во однос на предвидувањата на консензусот е -8,3 милијарди долари.Во Соединетите држави, ISM Manufacturing PMI за февруари отпечатен на 60,8. Аналитичарите очекуваа само 58,8. Трошоците за градежништво во САД за јануари се зголемија за 1,7% месец за месец. Тоа беше многу подобро од очекувањата на аналитичарите од 0,8%.

Техничка анализа

Dollar - Канадски долар Анализи Техничка анализа 02/03/2021
Time Frame: 1 hour

USDCAD Табела на подршка и отпор - 02/03/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.2752 Daily R2
Линија на отпор 1 1.2719 Daily R1
Линија на подршка 1 1.2633 Daily S1
Подршка 2 1.2600 Daily S2

USDCAD Табела на индикатори - 02/03/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDCAD Индикатор / Табела - 02/03/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Купи ПродајПродај
RSI (14) Купи ПродајПродај
SMA 20 Купи ПродајПродај

USDCAD 02/03/2021 - Референтна цена : 1.2686

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Канадски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега