CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Злато Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 02/03/2021

Фундаментални анализи

02 март, 2021

Цената на златото се движи околу нивото од 1710 американски долари во вторникот, пред да порасни на 1730 долари на пладне. Инвеститорите и трговците остануваат претпазливи бидејќи приносот на Министерството за финансии на САД продолжува да се обидува да се движи повисоко. Сепак, златото е во силен тренд на опаѓање предизвикан од рапидно зголемување на долгорочните каматни стапки. Опортунитетните трошоци за одржување на златото со нулта принос се зголемуваат, со што негативно влијаат на главниот благороден метал.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 02/03/2021
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 02/03/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1755.67 Daily R2
Линија на отпор 1 1744.44 Daily R1
Линија на подршка 1 1714.48 Daily S1
Подршка 2 1703.25 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 02/03/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Купи

GOLD Индикатор / Табела - 02/03/2021

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Продај ПродајПродај
RSI (14) Продај ПродајПродај
SMA 20 Продај ПродајПродај

GOLD 02/03/2021 - Референтна цена : 1729.46

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (2)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега