ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Електронски книги за Форекс и CFD

Достапно само на англиски јазик.

Forex eBook

Read this important book we have created and start to trade smartly. Topics include: Traders’ psychology and behavior. Essential concepts and terms. Tips for a successful trading.

Advanced eBook

Advanced Traders eBook. 3D modelled interactive online flipping book for those who love to read.

Commodities and Futures eBook

What are Commodities and Futures Contracts? The advantages of trading futures. Gold as a commodity in trading Futures Contracts.

CFDs and Stocks eBook

What are CFDs, Stocks and Indices? Learn the advantages and disadvantages of trading CFDs and Stocks.