CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Евро-Долар Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 25/01/2021

Фундаментални анализи

25 јануари, 2021

Еврото се искачи повисоко на 1,2178 за време на азиската сесија. Еврото се движеше настрана при грубо тргување во петокот, отскокнувајќи од негативно на позитивно повеќе пати на ден, за да заврши приближно непроменето. PMI се мешаа помеѓу Услугите и производството и меѓу различни земји и еврозоната како целина. Германското производство на PMI за јануари беше објавено дека е 57,0. Германски услуги PMI за јануари отпечатени на 46.8. Во Франција Производството на PMI за јануари беше 51,5, а услугите PMI влегоа со 46,5. Во Соединетите држави и Услугите и производствените PMI за јануари ги надминаа своите прогнози. Услугите влегоа во 57,5 ​​наспроти 53,6 очекувани, а Производството беше 59,1 наспроти 56,5 што се очекуваше. Постоечката продажба на домови во САД за декември порасна за 0,7%. Консензусната прогноза беше пад од 2,0%.

Техничка анализа

Евро-Долар Анализи Техничка анализа 25/01/2021
Time Frame: 1 hour

EURUSD Табела на подршка и отпор - 25/01/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.2214 Daily R2
Линија на отпор 1 1.2198 Daily R1
Линија на подршка 1 1.2155 Daily S1
Подршка 2 1.2139 Daily S2

EURUSD Табела на индикатори - 25/01/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Купи

EURUSD Индикатор / Табела - 25/01/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Неутрално КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

EURUSD 25/01/2021 - Референтна цена : 1.2173

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега