CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Долар-Јапонски јен Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 25/01/2021

Фундаментални анализи

25 јануари, 2021

Валутниот пар УСД / ЈПУ се спушти на ниво од 103,75. Парот порасна во однос на доларот во петокот. Јапонскиот национален CPI за декември падна за 1,0%. Јапонските производствени и услужни PMI за декември беа об јавени на ниво од 49,7, односно 45,7. Во Соединетите американски држави и Услужниот и производствениот PMI за јануари ги надминаа своите прогнози. Услугите влегоа во 57,5 наспроти 53,6 очекувани, а Производството беше 59,1 наспроти 56,5 што се очекуваше. Постојната продажба на домови во САД за декември порасна за 0,7%. Консензусната прогноза беше пад од 2,0%.

Техничка анализа

Долар-Јапонски јен Анализи Техничка анализа 25/01/2021
Time Frame: 1 hour

USDJPY Табела на подршка и отпор - 25/01/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 103.92 Daily R2
Линија на отпор 1 103.82 Daily R1
Линија на подршка 1 103.56 Daily S1
Подршка 2 103.46 Daily S2

USDJPY Табела на индикатори - 25/01/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Продај
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Неутрално
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Продај

USDJPY Индикатор / Табела - 25/01/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Неутрално ПродајПродај
RSI (14) Неутрално НеутралноПродај
SMA 20 Купи ПродајПродај

USDJPY 25/01/2021 - Референтна цена : 103.70

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (0)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега