CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Злато Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 25/01/2021

Фундаментални анализи

25 јануари, 2021

Цената на златото се порасна во понеделникот со ублажување на доларот и се надеваат дека огромен економски стимул во најголемата светска економија ќе биде усвоен. Администрацијата на претседателот Џое Бајден се обиде да ја отстрани загриженоста на републиканците дека неговиот предлог за спасување од пандемијата во висина од 1,9 трилиони долари бил прескап на еден повик во неделата. Златото се смета за хеџ против инфлацијата, веројатно од широко распространет стимул. Исто така, поддржувајќи го благородниот метал, случаите на глобален коронавирус се искачија на повеќе од 98 милиони, бидејќи земјите се бореа да го зголемат темпото на вакцинирање. Инвеститорите сега го чекаат состанокот на политиката на Федералните резерви на САД што треба да се одржи на 26-27 јануари.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 25/01/2021
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 25/01/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1869.79 Daily R2
Линија на отпор 1 1862.16 Daily R1
Линија на подршка 1 1841.86 Daily S1
Подршка 2 1834.24 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 25/01/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Купи
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Купи

GOLD Индикатор / Табела - 25/01/2021

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Продај ПродајНеутрално
SMA 20 Продај ПродајПродај

GOLD 25/01/2021 - Референтна цена : 1852.01

Продај
Simple Moving AverageКупи (1)Продај (2)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега