CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Фунта-Долар Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 25/01/2021

Фундаментални анализи

25 јануари, 2021

Валутниот пар GBP/USD се движи повисоко, тргувајќи на 1,3707. Фунтата се спушти пониско во петокот. Се соочуваше со два предни ветрови. Прво, слаби бројки на PMI и втора блокада подолга додека Велика Британија се обидува да го одбрани најновиот бран на вирусот. Сите три извештаи на PMI во Велика Британија за јануари ги пропуштија проценките на нивните аналитичари со големи маргини. Композит отпечатен на 40,6 наспроти 50,7 очекувани, Производството се појави во 52,9 наспроти 57,3 очекувано, а Услугите беа 38,8 наспроти 49,9 очекувани. Продажбата на мало во Велика Британија исто така ги пропушти своите проценки. Продажбата на мало за декември се зголеми за 0,3%, месечно, и 2,9%, годишно. PMI ги победи нивните проценки во САД. Услугите влегоа во 57,5 наспроти 53,6 очекувани, а Производството беше 59,1 наспроти 56,5 што се очекуваше. Постојната продажба на домови во САД за декември порасна за 0,7%. Консензусната прогноза беше пад од 2,0%.

Техничка анализа

Фунта-Долар Анализи Техничка анализа 25/01/2021
Time Frame: 1 hour

GBPUSD Табела на подршка и отпор - 25/01/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.3763 Daily R2
Линија на отпор 1 1.3742 Daily R1
Линија на подршка 1 1.3686 Daily S1
Подршка 2 1.3665 Daily S2

GBPUSD Табела на индикатори - 25/01/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

GBPUSD Индикатор / Табела - 25/01/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

GBPUSD 25/01/2021 - Референтна цена : 1.3704

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Фунта - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега