CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Евро-Долар Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 26/02/2021

Фундаментални анализи

26 февруари, 2021

Еврото падна во петокот откако Гринбек се опорави од вчерашниот пад. Во моментов е 1.21032. Индексот на цените на увозот во Германија за јануари порасна за 1,9% месец за-месец, и падна за 1,2%, од година во година. Двете бројки ги надминуваат нивните консензусни предвидувања од 0,9% и -2,1%, соодветно. Француските потрошувачки трошоци за јануари паднаа за 4,6%, месец за месец. Аналитичарите предвидуваа пад од само 3,5%. БДП за четвртиот квартал во Франција падна за 1,4%, квартал над квартал само за една десетина полошо од -1,3% што се очекуваше. CPI на Франција падна за 0,1% месец за месец, и се зголеми за 0,4%, од година во година. Соединетите држави ќе ги пријават Personal Spending за јануари, Chicago PMI за февруари и бројките за Michigan Consumer Sentiment подоцна денес.

Техничка анализа

Евро-Долар Анализи Техничка анализа 26/02/2021
Time Frame: 1 hour

EURUSD Табела на подршка и отпор - 26/02/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.2146 Daily R2
Линија на отпор 1 1.2126 Daily R1
Линија на подршка 1 1.2072 Daily S1
Подршка 2 1.2052 Daily S2

EURUSD Табела на индикатори - 26/02/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Неутрално

EURUSD Индикатор / Табела - 26/02/2021

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Неутрално КупиКупи
SMA 20 Продај КупиКупи

EURUSD 26/02/2021 - Референтна цена : 1.2114

Продај
Simple Moving AverageКупи (1)Продај (2)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега