CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USA500 Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 26/02/2021

Фундаментални анализи

26 февруари, 2021

Фјучерсите на акциите на САД се тресеа во петокот, ставајќи го S&P 500 на вистинска позиција во најлошата недела во последниот месец по наглото распродажба на технолошките акции. Фјучерсите врзани за S&P 500 се колебаа помеѓу слабите добивки и загуби. Индексот заврши во четвртокот со пад од скоро 2% за оваа недела. Договорите поврзани со „Насдак-100“ во петокот паднаа за 0,4%, укажуваат на тоа дека технолошките акции може да продолжат да се повлекуваат. Индустриската просечна фјучерси на Дау onesонс исто така беше слаба. Бран на продажба на државни обврзници во четвртокот, во комбинација со најголемиот пад на Nasdaq Composite од октомври, изненади некои инвеститори. Приносот на американските државни фондови, кои се сметаат меѓу најбезбедните средства за поседување, се зголемуваат бидејќи менаџерите за пари се обложуваат на брза економска скока и вметнуваат повеќе средства во акции и поризични средства. Но, подобрувањето на приносот од обврзници доведе и до став дека проценките на технолошките акции се превисоки.

Техничка анализа

USA500 Анализи Техничка анализа 26/02/2021
Time Frame: 1 hour

USA500 Табела на подршка и отпор - 26/02/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 3867.71 Daily R2
Линија на отпор 1 3844.30 Daily R1
Линија на подршка 1 3781.86 Daily S1
Подршка 2 3758.45 Daily S2

USA500 Табела на индикатори - 26/02/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Продај

USA500 Индикатор / Табела - 26/02/2021

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Продај КупиКупи
RSI (14) Продај ПродајКупи
SMA 20 Продај ПродајКупи

USA500 26/02/2021 - Референтна цена : 3813.08

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (0)Продај (3)
Споделете преку вашата мрежа
USA500 Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега