CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Долар-Јапонски јен Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 26/02/2021

Фундаментални анализи

26 февруари, 2021

Валутниот пар УСД / ЈПУ порасна на повисоко ниво во петокот. Сега се тргува н аниво од 106.386. Во Јапонија, јадрото на цените на Токио за февруари падна за 0,3%, од година во година. Тоа беше нешто подобро од прогнозата на аналитичарите за -0,4%. Јапонското индустриско производство за јануари беше објавено на 4,2%, месец-за-месец. Консензусната прогноза беше зголемување од 4,0%. Продажбата на мало во Јапонија за јануари падна за 2,4%, од година во година. И тоа беше нешто подобро од консензуалната прогноза од -2,6%. Соединетите американски држави ќе ги пријават личните трошоци за јануари, Чикаго ПМИ за февруари и бројките на потрошувачите на Мичиген подоцна денес.

Техничка анализа

Долар-Јапонски јен Анализи Техничка анализа 26/02/2021
Time Frame: 1 hour

USDJPY Табела на подршка и отпор - 26/02/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 106.88 Daily R2
Линија на отпор 1 106.62 Daily R1
Линија на подршка 1 106.15 Daily S1
Подршка 2 105.94 Daily S2

USDJPY Табела на индикатори - 26/02/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDJPY Индикатор / Табела - 26/02/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Купи ПродајПродај
RSI (14) Продај НеутралноНеутрално
SMA 20 Купи КупиПродај

USDJPY 26/02/2021 - Референтна цена : 106.25

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега