CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Нафта Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 26/02/2021

Фундаментални анализи

26 февруари, 2021

Цените на нафтата паднаа во петокот, бидејќи падот на цените на обврзниците доведе до пораст на американскиот долар, додека снабдувањето со сурова нафта се очекува да порасне во реакцијата на цените, над нивото на пред-пандемијата. Продажбата на пазарите на обврзници го крена американскиот долар, со што нафтата со цена од долар стана поскапа за сопствениците на други валути. И покрај падот на цената во петокот, и Брент и WTI се на пат за месечна добивка од околу 20% од нарушувањата во снабдувањето во САД и оптимизам во врска со закрепнувањето на побарувачката на задната страна на програмите за вакцинација COVID-19. Инвеститорите се обложуваат дека следната недела на состанокот на Организацијата на земјите извознички на нафта (ОПЕК) и сојузниците, група позната како ОПЕК +, ќе резултира со поголемо снабдување да се врати на пазарот.

Техничка анализа

Нафта Анализи Техничка анализа 26/02/2021
Time Frame: 1 hour

CRUDEOIL Табела на подршка и отпор - 26/02/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 64.034 Daily R2
Линија на отпор 1 63.394 Daily R1
Линија на подршка 1 61.686 Daily S1
Подршка 2 61.046 Daily S2

CRUDEOIL Табела на индикатори - 26/02/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Продај

CRUDEOIL Индикатор / Табела - 26/02/2021

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Продај КупиКупи

CRUDEOIL 26/02/2021 - Референтна цена : 62.540

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Crude OIL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега