CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Злато Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 26/02/2021

Фундаментални анализи

26 февруари, 2021

Златото се лизна во петокот и се движеше кон втор по ред месечен пад, бидејќи приносот на американското Министерство за финансии се одржуваше во висина од над едногодишно ниво, уништувајќи го статусот на безбедно засолниште на златото. Бјулинот падна за 1,9% во четвртокот и беше во пад од 4,4% за месецот досега. Основните 10-годишни приноси на американското Министерство за финансии во петокот лебдеа во близина на над едногодишното високо ниво во претходната сесија. Додека златото често има придобивки од очекувањата за повеќе стимулативни мерки, со оглед на неговиот статус на заштита од инфлација, државниот долг се покажа како попривлечен облог за инвеститорите од доцна време, бидејќи златото не плаќа фиксна камата.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 26/02/2021
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 26/02/2021

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1780.15 Daily R2
Линија на отпор 1 1771.02 Daily R1
Линија на подршка 1 1746.68 Daily S1
Подршка 2 1737.55 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 26/02/2021

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Продај

GOLD Индикатор / Табела - 26/02/2021

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Продај ПродајНеутрално
RSI (14) Продај ПродајПродај
SMA 20 Продај ПродајПродај

GOLD 26/02/2021 - Референтна цена : 1758.85

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (0)Продај (3)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега