CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Argjend - 24/08/2020

Mikro analiza

24 gusht, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Argjendi: Përmbledhje

  • ARGJENDI PO BIE NGA NIVELI MË I LARTË NË SHUMË VITE: Argjendi ka humbur më shumë se 15% pasi e ka arritur nivelin më e lartë në më shumë se shtatë vite në fillim të gushtit të vitit 2020 (29,81). Argjendi ra së bashku me arin, sepse, sipas shumë analistë, pjesmarrësit e tregut kanë marrë profitin, kur argjend filloi të afrohet shpejt nivelit 30,0.
  • STIMULI I SHBA-SË DO TA ZHVLERËSOJË DOLLARIN, QË E MBËSHTET ARGJENDIN: Ndërkohë, toka bazë për argjendi nuk u ndryshua. Ndërkohë pritet që dollari amerikan të bjerë, sepse politikanët amerikanë përgatiten paketë të re të stimulit për ekonominë amerikane, që mund të jetë më e madhe se 1 trilion dollarë të propozuar fillimisht. Rritja e parave në tregun e shkaktuar nga Kongresi i SHBA-së dhe Rezervës federale të SHBA mund të vazhdojë të zhvleftësojë dollarin, që do ta mbështesë arin dhe argjendin, asetet e strehës së sigurt të emetuara në dollarin.
  • KËRKESA PËR ASETE TË STREHËS SË SIGURT, ARI DHE ARGJEND, E SHKAKTUAR NGA COVID-19 SHKAKTOI KRIZË FINANCIARE: Duhet të presim se ari dhe argjendi të rimëkëmben sepse kërkesa për asete të strehës së sigurtë është në nivele të larta, e mbështetur nga rritja e pasigurive në tregje financiare, e shkaktuar nga kriza e koronavirusit. Shumë pjesëmarrës të tregut frikësohen nga zbatimi i mundshëm të masave të pjesshme kundër përhapjes së koronavirusit në shumë vende, që mund të pengojë rimëkëmbje globale ekonomike.
  • PAPUNËSIA NË SHBA ËSHTË ENDE NË NIVEL TË LARTË, DUKE E ARSYETUAR KËRKESËN PËR STIMULIN: Ekonomia amerikane mbetet nën presion si edhe tregu i punësimit i SHBA-së, që ka humbur më shumë se 20 milionë punëtorë gjatë krizës, dhe arriti të kthejë pothuajse 9 milionë në periudhë mes majit dhe korrikut. Ekspertët besojnë se gjatë tremujoreve të tretë e të katërtë do të shikojmë më shumë largime nga puna, dhe kjo do të kërkojë më shumë stimul.
  • INVESTITORI I FAMSHËM WARREN BUFFET INVESTON NË TREG TË ARIT: Pas përshkallëzimit të krizës së koronavirusit, investitori i famshëm Warren Buffet shtoi aksione të reja në portfolin e tij të Berkshire Hathaway: Barrick Gold, kompania kanadeze, minierë ari. Aksionet e Buffettit në Barrick tani vlejnë rreth 565 milionë dollarë. Analistët besojnë se Z. Buffet pret rritje e çmimit të arit, që mund ta mbështesë çmimin e këtij metali në periudhë të ardhshme. Rritje e çmimit të arit mund të ndikojë pozitivsht në çmimin e argjendit.

Parashikim afatmesëm teknik

  • Nga pikëpamja teknike, mund të presim që argjendi të rimëkëmbet pasi arriti të mbetet mbi linjës së trendit në rritje, siç tregon tabela e H4.
  • RSI i H4 gjithashtu tregon se argjendi kohët e fundit ra pothuajse në zonë të shitjes së tepruar, kur indeksi u afrua pragut të shitjes së tepruar 30. Ky tregues mund të tregojë një rimëkëmbje të mundshme.
  • Përveç kësaj, argjendi arriti të mbetet mbi mesataren eksponenciale lëvizëse 100-ditore H4, që mund të jetë një sinjal tjetër rritjeje.
  • Në rast të rritjes, mund të presim që argjendi të shkon përsëri drejt Rezistencës 1, 28,50 dhe Rezistencës 2, 30,00. Por, nëse argjendi nuk arrin të mbetet mbi linjës së trendit në rritje, mund të shkojë drejtë Mbështetjes 1, 25,50.


Grafiku: (Argjendi, H4)

Çmimi aktual: 27.00

ARGJENDI

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

31.00

Rezistencë 2

30.00

Rezistencë 1

28.50

Mbështetje 1

25.50

Mbështetje 2

24.60

Mbështetje 3

23.50

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

40,000.00

30,000.00

15,000.00

-15,000.00

-24,000.00

-35,000.00

Fitimi apo humbja në €**

33,769.52

25,327.14

12,663.57

-12,663.57

-20,261.71

-29,548.33

Fitimi apo humbja në £**

25,711.53

22,841.48

11,420.74

-11,420.74

-18,273.18

-26,648.39

Fitimi apo humbja në C$**

52,568.00

39,426.00

19,713.00

-19,713.00

-31,540.80

-45,997.00

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:13 GMT+1 dhe 24 08 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani