CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Ari - 12/08/2020

Mikro analiza

12 gusht, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

  • Ari: përmbledhje

Ari ka humbur më shumë se 150 dollarë në dy sesione dhe ra poshtë nivelit 1900 sepse pjesëmarrës të tregut janë përpjekur të marrin profit pas rritjes së arit mbi nivelin 2000.

Ndërkohë pritet që dollari amerikan të bjerë, sepse politikanët amerikanë përgatiten paketë të re të stimulit për ekonominë amerikane, që mund të jetë më e madhe se 1 trilion dollarë të propozuar fillimisht. Ministri i financave Steven Mnuchin tha se Shtëpia e Bardhe është e gatshme të vazhdojë bisedime me Demokratët dhe të shtoi më shumë para për të arritur një kompromis. Ai nuk përmendi asnjë afat kohor për vazhdim të bisedimeve, por tha se shpreson që marrëveshja mund të jetë e arritur këtë javë, nëse Demokratët propozojnë një ofertë të ndershme. Rritja e parave në tregun e shkaktuar nga Kongresi i SHBA-së dhe Rezervës federale të SHBA mund të vazhdojë të zhvleftësojë dollarin, që do ta mbështesë arin, aset të strehës së sigurt të emetuar në dollarin.

Ekonomia amerikane mbetet nën presion si edhe tregu i punësimit i SHBA-së, që ka humbur më shumë se 20 milionë punëtorë gjatë krizës, dhe arriti të kthejë pothuajse 9 milionë në periudhë mes majit dhe korrikut. Ekspertët besojnë se gjatë tremujoreve të tretë e të katërtë do të shikojmë më shumë largime nga puna, dhe kjo do të kërkojë më shumë stimul.

  • Parashikim afatmesëm teknik

Nga pikëpamja teknike, mund të presim që ari të rimëkëmbet pasi arriti të mbetet mbi linjës së trendit në rritje, siç tregon tabela e H4. H4 RSI gjithashtu tregon se kohët e fundit ari ishte në zonë të shitjes së tepruar, pasi testoi nivele poshtë pragut të shitjes së tepruar 30. Ky tregues mund të tregojë një rimëkëmbje të mundshme. Në rast të rritjes, mund të presim që ari të shkon përsëri drejt Rezistencës 1, 2000 dhe Rezistencës 2, 2075. Por, nëse ari nuk arrin të mbetet mbi linjës së trendit në rritje, mund të shkojë drejt Mbështetjes 1, 1820.


Grafiku: (Ari, H4)

Çmimi aktual: 1910.00

ARI

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2150.00

Rezistencë 2

2075.00

Rezistencë 1

2000.00

Mbështetje 1

1820.00

Mbështetje 2

1770.00

Mbështetje 3

1720.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

24,000.00

16,500.00

9,000.00

-9,000.00

-14,000.00

-19,000.00

Fitimi apo humbja në €**

20,464.37

14,069.25

7,674.14

-7,674.14

-11,937.55

-16,200.96

Fitimi apo humbja në £**

18,406.32

12,654.34

6,902.37

-6,902.37

-10,737.02

-14,571.67

Fitimi apo humbja në C$**

31,971.36

21,980.31

11,989.26

-11,989.26

-18,649.96

-25,310.66

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:24 GMT+1 dhe 12 08 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani