CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Argjend - 08/12/2020

Mikro analiza

08 Dhjetor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

NDRYSHIME HISTORIKE TË ÇMIMIT TË ARGJENDIT

Viti

15 dhjetor

31 janar

Ndryshim në përqindje

2014-2015

$ 17.007

$ 17.227

+1.29%

2015-2016

$ 13.654

$ 14.232

+4.23%

2016-2017

$ 16.784

$17.500

+4.27%

2017-2018

$ 15.864

$ 17.322

+9.19%

2018-2019

$ 14.515

$ 16.010

+10.30%

2019-2020

$ 16.930

$ 18.017

+6.42%

Rritja mesatare të çmimit

+5.95%

Tabela e mësipërme na thotë se çmimi i argjendit në të kaluarën u rrit në periudhë mes 15 dhjetorit dhe 31 janarit. Pas llogaritjes së ndryshimit mesatar të çmimit gjatë periudhë së njëjtë duke filluar nga 2014-2015, ndryshimi mesatar është 5,95%.

Megjithatë, ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.

  • Takimi i Rezervës federale mbi politikën monetare (15-16 dhjetor)

Zyrtarët e Rezervës federale kohët e fundit sinjalizuan gatishmërinë e tyre për ndryshim të programit të blerjes së aseteve (stimuli) sepse janë ende të shqetësuar për rimëkëmbje të ekonomisë së SHBA-së. FED-i kohët e fundit njoftoi se do të shtyjë disa programe të huasë një gjendje të epidemisë që skadojnë më 31 dhjetor, deri në fund të marsit 2021. Tregjet vazhduan të presin se FED-i do të vazhdojë ta mbështesë ekonominë e SHBA-së për shkak të rritjes së infeksioneve më koronavirusin në SHBA, që kërcënojë ta ngadalësojë rimëkëmbje të ekonomisë së SHBA dhe më shumë punëtorë të largohen nga puna. Takimi i ardhshëm dhe veprimi i mundshëm do të ndodhet nga 15 deri 16 dhjetor. Stimuli monetar më i lehtësuar mund t'i mbështesë arin dhe argjendin.

  • Kongresi i SHBA-së është ende nën presion për ta miratuar paketën të re stimuluese

Nuk është sekret që Demokratët dhe Republikanët kanë luftuar me muaj për detajet, dhe shuma e stimulit lëvizi mes 500 miliardë dollarë dhe 2 biliona. Projekt-ligji i ri do të përfshijë një raund të çekeve me vlerë prej 1200$ për amerikanët dhe të ofrojë ndihmë të papunësuarve. Ata duhet ta përdorin kohë gjithashtu për të miratuar legjislacionin për ta parandaluar mbyllje të qeverisë më 11 dhjetor. Tregjet kanë pritur që projekt-ligji të miratohet mes dhjetorit dhe shkurtit pasi presidenti i porsazgjedhur Joseph Biden të marrë detyrën në janar. Stimuli monetar më i madh mund t'i mbështesë arin dhe argjendin.


Grafiku: (Argjendi, ditor)

Çmimi aktual: 24.400

Argjendi

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

28.900

Rezistencë 2

27.500

Rezistencë 1

25.980

Mbështetje 1

22.850

Mbështetje 2

22.000

Mbështetje 3

20.920

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

45,000.00

31,000.00

15,800.00

-15,500.00

-24,000.00

-34,800.00

Fitimi apo humbja në €**

37,148.94

25,591.49

13,043.41

-12,795.75

-19,812.77

-28,728.52

Fitimi apo humbja në £**

27,853.42

23,243.09

11,846.48

-11,621.54

-17,994.65

-26,092.24

Fitimi apo humbja në C$**

57,567.60

39,657.68

20,212.62

-19,828.84

-30,702.72

-44,518.94

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 8:38 GMT dhe 08 12 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani