CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar - 17/08/2020

Mikro analiza

17 gusht, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RËNIA

PËRMBLEDHJA E TREGUT TË NAFTËS SË PAPËRPUNUAR:

  • Nafta e papërpunuar u mbet mbi nivelin e 40,0, e mbështetur nga optimizmi i tregjeve, i shkaktuar nga përparimi i fundit të vaksinës kundër COVID/19 dhe bisedimet e stimulit në SHBA dhe gjetkë. Nafta e papërpunuar më 22 korrik arriti ta testojë nivele më të larta që nga fillimi i marsit të vitit 2020 (42,48).

SHQETËSIME LIDHUR ME KËRKESË ENDE EKZISTOJNË:

  • Potenciali i rritjes së naftës së papërpunuar mund të jenë të kufizuara në nivele mbi 40.00 pasi rastet e koronavirusit vazhduan të rriten në SHBA dhe vende të tjera, dhe vende kryesore kanë vazhduar mbyllje të pjesshme, që mund ta dëmojë kërkesën. Shpërthime të reja janë të raportuara në disa vende, duke i detyruar qeveritë të ri-imponojnë kufizime.
  • Në SHBA, konsumatore më e madhe në botë, guvernatori i Kalifornisë, Gavin Newsom urdhëroi mbyllje të bareve dhe restoranteve, kinemave, kopshteve zoologjike dhe museumeve, anembanë vendit më të populluar të SHBA-së. Palestra, kisha dhe parukeri duhet të mbyllen në 30 konte më të goditura nga epidemia. Duhet të përmendet se Kalifornia kontribuon gati 15% ekonomisë amerikane. Masat e Kalifornisë pasojnë rivendosjen e fundit lidhur me disa kufizime në shtete të tjera, siç janë Florida dhe Teksas. Rritja e rasteve të infeksioneve me koronavirusin në SHBA ndodhet në shtete më populluara, duke përfshirë Kaliforni, Teksas dhe Florida, që përbëjnë një të katërtë të konsumit të naftës në SHBA.
  • Ndërkohë, presidenti Trump tha se shpërthimi i COVID/19 në SHBA do të përkeqësohet para se të përmirësohet.
  • MB-ja (14 gusht): Mbretëria e Bashkuar vendosi të imponojë karantinë 14-ditore mbi mbërritjet nga Franca, duke filluar nga e shtuna, dhe shtoi Hollandë, Maltën dhe tre vende të tjera në listë. Zyrtarët e MB-së kanë thënë më parë se parashikojnë një valë tjetër të COVID-19 në Evropë, duke përfshirë Spanjë dhe Gjermani.

RRITJA E FURNIZIMIT:

  • Nga gushti, reduktimet e OPEC+ zyrtarisht do të jenë të ulura në 7.7 milionë bpd deri në dhjetor. OPEC+ ishte duke e reduktuar prodhimin nga maji me 9.7 milionë fuçi në ditë. Kjo mund të nënkuptojë furnizim më të madh nga ana e OPEC+ duke filluar nga gushti 2020. Takimi i ardhsëm i Komitetit të Përbashkët Ministror të Mbikëqyrjes të OPEC-it do të zhvillohet më 19 gusht.
  • Prodhimi i naftës të shteteve të OPEC-it u rrit më mbi 1 milionë fuçi në ditë në korrik, pasi Arabia Saudite dhe anëtarë të tjerë të Gjirit e mbaruan ulje shtesë vullnetare të prodhimit.
  • Rritja e çmimit të naftës shkakton prodhuesit në SHBA të rifillojnë prodhimin.
  • Furnizim potencialisht i lartë nga SHBA dhe OPEC+ mund të bëjë presion negativ në çmimin e natës.

Parashikim afatmesëm teknik

Nga pikëpamja teknike, mund të presim që nafta e papërpunuar të përjetojë korrigjim në rënie si sugjeron ndryshimi (negativ) i RSI. Ndryshimi negativ është sinjali i cili thotë se çmimi i një aseti duhet të bjerë dhe duket kur çmimi i aseti rritet por RSI bie. Linja e zezë dhe e portokalli në tabelën ditore tregojnë këtë ndryshim në menyrë vizuale.

Nëse analizë i përmbush pritjet teknike, çmimi i naftës mund të bjerë drejt Mbështetjes 1, 40,0.

Por, nëse analizë nuk arrin t'i përmbushë pritjet dhe çmimi vazhdon të rritet, nafta mund të rritet drejt Rezistencës 1, 44,70.


Grafiku: (Nafta e papërpunuar, ditor)

Çmimi aktual: 42.47

Nafta e papërpunuar

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RËNIA

Rezistencë 3

48.00

Rezistencë 2

46.50

Rezistencë 1

44.70

Mbështetje 1

40.00

Mbështetje 2

35.00

Mbështetje 3

30.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

-5,530.00

-4,030.00

-2,230.00

2,470.00

7,470.00

12,470.00

Fitimi apo humbja në €**

-4,671.75

-3,404.55

-1,883.91

2,086.66

6,310.67

10,534.67

Fitimi apo humbja në £**

-3,571.62

-3,080.99

-1,704.87

1,888.35

5,710.92

9,533.49

Fitimi apo humbja në C$**

-7,323.77

-5,337.21

-2,953.35

3,271.19

9,893.04

16,514.89

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:13 GMT+1 dhe 17 08 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani