CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Las Vegas Sands (#LASVEGAS) - 07/08/2020

Mikro analiza

07 gusht, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Las Vegas Sands: përmbledhje biznesi

 • Përshkrimi i kompanisë: Kompania Las Vegas Sands zotëron dhe operon kazino dhe qendra të konferencave. Kompania vepron në SHBA, Makao dhe Singapori. Las Vegas Sand ofron një gamë të gjerë të lojrave të fatit dhe zbavitjes si edhe të strehimeve për të fjetur, ndërisa në qendrat e panaireve organizohen gamë e gjerë të shfaqjeve të zbavitjes, ekspozitash dhe veprimtarive të tjera.
 • Financa: Kompania raportoi të dhënat e përfitimit prej 13,7 miliardë dollarësh për vitin 2019, nga të cilit 8,8 miliardë ishte nga Makao (~63.2%). Singapori shoti 3,1 miliardë (~22.2%), dhe Las Vegas 2,0 miliardë dollarë (~14.60%). Të ardhurat para tatimit dhe amortizimit (EBITDA) ishin 5,38 miliardë dollarë në 2019, nga të cilave 59,2% ishte e realizuar në Makao. Kjo tregon se Las Vegas Sands varet shumë nga njësia e tij Makao dhe për këtë arsye është mirë që të ndjekim zhvillime në Makao.

Makao

 • Makao: Makao është Rajonale Speciale e Republikës Popullore të Kinës. Sipas Ukipedisë, ai ka sistem qeveritar dhe ekonomik të veçantë nga ati të Kinës kontinentale. Turizmi i lorjave të fatit është më i madhi burim i të ardhurave të Makaos, duke përbërë rreth 50% të ekonomisë. Vizitorët janë kryesisht nga Kina dhe Hong Kongu.
 • COVID-19 dhe Makao: Të ardhurat nga lojrat e fatit kanë rënë më shumë se 90% në korrik, të katërtin muaj me rradhë. Kjo ndodhi pasi Kina ndaloi viza turistike, që i ndaloi qendrës së lojrave të fatit për burim më të madh të klientëve.
 • Zhvillim pozitiv: Kahina Guangdong (Kinë) në mes të korrikut hoqi kërkesa për karantinë për udhëtarët që kthehen nga Makao. Vizat jo-turistike mund të vazhdojnë të lëshohen nga 12 gushti.
 • Përparimi i vakcinës COVID-19: Disa kompani anembanë botës kanë tashmë njoftuar se bëjnë përparim në zhvillimin e vakcinës COVID-19, ndërisa Pfizer, BoiNtech, Moderna dhe AstraZeneca hyjnë në fazë të fundit të studimeve klinike, e cila është e fundit para që komisioni rregullator të fillon të konsideron miratim.
 • Pritjet e analistëve: Analistët besojnë se Kina do të vazhdojë leshim të vizave turistike për Makao në gjysmën e dyte të këtij viti, ndërisa disa presin se në gusht dhe shtator Kina do të vazhdojë të lëshojë viza turistike për Makao. Media në Makao tha se zyrtarët e Makaos janë në kontakt të vazhdueshëm me zyrtarët e Kinës kontinentale dhe diskutojnë për viza.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit të Las Vegas Sands

 • Që nga fillimi i vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Las Vegas Sands u rrit në 5,04%.
 • Që nga fundi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 5,76%.
 • Që nga 6 gushti, paqëndrueshmëria 5-ditore ra poshtë 4,45%.

 • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

 • Përmbledhja teknike

Las Vegas Sands ra më shumë se 35,00% që nga fillimi i krizës në shkurt (69$) për të testuar nivele poshtë nivelit 40. Zonë nën 40$ është një zona e mbështetjes së fortë që nga 2011 (siç tregon tabela e mëposhtme).

Në mars 2020, aksioni i Las Vegas ra në nivel më të ulët në pothuajse një dekadë (33,30$).

Tregjet vazhduan t'i kushtojnë vëmendje zonës poshtë 40, sepse duket se investitorët janë të gatshëm të blerin aksione të Las Vegas në nivele poshtë 40.

 • Staitstika e Çmimit (Kornizë kohore: 2011-2020):

$83.28 - çmimi më i lartë mes viteve 2011 dhe 2020

$81.45 - çmimi më i lartë mes viteve 2018 dhe 2020

$74.29 - çmimi më i lartë në vitin 2020.

$56.02 - çmimi më i lartë mes prillit dhe gushtit 2020.

$45.00 - çmimi aktual (6 gusht 2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 45.00

Las Vegas Sands

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

70.00

Rezistencë 2

60.00

Rezistencë 1

51.00

Mbështetje 1

39.00

Mbështetje 2

35.00

Mbështetje 3

30.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

Las Vegas Sands

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

25,000.00

15,000.00

6,000.00

-6,000.00

-10,000.00

-15,000.00

Fitimi apo humbja në €**

21,118.97

12,671.38

5,068.55

-5,068.55

-8,447.59

-12,671.38

Fitimi apo humbja në £**

16,124.30

11,452.48

4,580.99

-4,580.99

-7,634.99

-11,452.48

Fitimi apo humbja në C$**

33,346.50

20,007.90

8,003.16

-8,003.16

-13,338.60

-20,007.90

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT+1 dhe 07 08 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani