CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Argjend - 17/12/2020

Mikro analiza

17 Dhjetor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

NDRYSHIME HISTORIKE TË ÇMIMIT TË ARGJENDIT

Viti

15 dhjetor

31 janar

Ndryshim në përqindje

2014-2015

$ 17.007

$ 17.227

+1.29%

2015-2016

$ 13.654

$ 14.232

+4.23%

2016-2017

$ 16.784

$17.500

+4.27%

2017-2018

$ 15.864

$ 17.322

+9.19%

2018-2019

$ 14.515

$ 16.010

+10.30%

2019-2020

$ 16.930

$ 18.017

+6.42%

Rritja mesatare të çmimit

+5.95%

Tabela e mësipërme na thotë se çmimi i argjendit në të kaluarën u rrit në periudhë mes 15 dhjetorit dhe 31 janarit. Pas llogaritjes së ndryshimit mesatar të çmimit gjatë periudhë së njëjtë duke filluar nga 2014-2015, ndryshimi mesatar është 5,95%.

Megjithatë, ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.

  • Kongresi i SHBA-së është ende nën presion për ta miratuar paketën të re stimuluese.

Nuk është sekret që Demokratët dhe Republikanët kanë luftuar me muaj për detajet, dhe shuma e stimulit lëvizi mes 500 miliardë dollarë dhe 2 biliona. Grupi dypartiak i ligjbërësve publikoi dy projekt-ligje dhe thanë se do t'i japin vendit një lehtësim ekonomik emergjent. Grupi dypartiak zbuloi një paketë prej 748 miliardë dollarësh i cili përfshin mundësi të reja për të papunësuarit, biznese të vogla dhe programe të tjera, i cili mori mbështetje të gjerë të këtij grupi. Projekt-ligji të dytë përfshin dy pikat që kanë ndarë të dy palat- mbrojtje të firmave dhe rreth 160 miliardë dollarësh mbështetjeje për shtet dhe qeveri lokale. Demokratët dhe Republikanët kanë folur përsëri nga 14 deri 18 dhjetor dhe ranë dakord se marrëveshja do të arritet së shpejti. Udhëheqësi i Senatit amerikan, z. McConell tha se shkojnë drejtë marrëveshjes. Tregjet presin që marrëveshja të arritet në javë që përfundohet më 18 dhjetor. Stimuli monetar më i madh mund t'i mbështesë arin dhe argjendin.

  • Takimi i Rezervës federale mbi politikën monetare (15-16 dhjetor)

Përveç kësaj, Rezerva federale e SHBA-së (në takimin më 16 dhjetor) ta se do ta mbajë programin "TË FUQISHËM" të blerjes së aseteve (120 miliardë dollarë në muaj) deri sa nuk e sheh përparim thelbësor të punësimit dhe inflacionit. Fedi nuk njoftoi ndryshime të politikës, që zhgënjye disa investitorë. Parashikimet e dot plot mbi normat e interesit tregojnë se ato do të mbeten në zonën 0,00%-0,25% deri në fund të vitit 2023.


Grafiku: (Argjendi, ditor)

Çmimi aktual: 25.60

Argjendi

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

28.90

Rezistencë 2

28.00

Rezistencë 1

27.00

Mbështetje 1

24.25

Mbështetje 2

23.60

Mbështetje 3

22.85

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

33,000.00

24,000.00

14,000.00

-13,500.00

-20,000.00

-27,500.00

Fitimi apo humbja në €**

26,943.17

19,595.04

11,430.44

-11,022.21

-16,329.20

-22,452.65

Fitimi apo humbja në £**

24,280.95

17,658.87

10,301.01

-9,933.12

-14,715.73

-20,234.13

Fitimi apo humbja në C$**

41,948.94

30,508.32

17,796.52

-17,160.93

-25,423.60

-34,957.45

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 14:30 GMT+1 dhe 17 12 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani