CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Lufthansa AG (#LHA.DE) - 03/08/2020

Mikro analiza

03 gusht, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Ngjashmëri më krizën globale financiare i 2008-2009:

 • Kriza globale financiare 2008-2009: Gjatë krizës globale financiare 2008-2009, çmimi i aksionit të Lufthansës ra me 58,0%. Në vitin 2007 aksioni lëvizi rreth 22,80 EUR para që të bjerë drejt 18 EUR në fillim të vitit 2008, kur kriza globale financiare filloi të godasë tregje. Vetëm gjatë krizës globale financiare 2008-2009, çmimi i Lufthansës ra me 58.0% në 7,73. Në periudhë të disa muajve, aksioni arriti të rikthehet në nivele mbi 10,00 euro.
 • Kriza e koronavirusit 2020: Gjatë krizës së koronavirusit 2020 situata është e ngjashme. Para periudhës së krizës, Lufthansa AG u rrit në nivel rekord, rreth 31 EUR në vitin 2017, para që të bjerë drejt 15 EUR në fillim të vitit 2020. Vetëm gjatë krizës së koronavirusit, çmimi i aksionit të Lufthansës ra me 54,0% në 2020 EUR, duke rënë në nivel më të ulët që nga viti 2003.

Lajmet e tregut:

 • Lufthansa ka arritur në fund të majit dhe fillim të qershorit një marrëveshje shpëtimi me vlerë 9 miliardë euro me qeverinë gjermane. Shpëtimi më i madh të gjerman të kompanisë nga fillimi i krizës së koronavirusit do të nënkuptojë, qeveria të marrë 20% të aksioneve, dhe kjo mund të rritet në 25% plus një aksion në rast të një përpjekje për marrjen e kontrollit, sepse ajo kërkon të mbrojë mjera vende pune. Lufthansa do të marrë hua tre vjeçare me vlerë prej 3 miliardë dollarë nga KfW i mbështetur nga qeveria dhe bankat private.
 • Lufthansa AG do të rinisë disa fluturime. Sipas Deutsche Welle, Lufthansa rinisi fluturime në 20 destinacione në mes të qershorit, sepse përpiqet të rimëkëmbet nga pandemia e koronavirusit. Në fillim të qershorit, Lufthansa njoftoi plane për rinisje të fluturimeve në destinacione siç janë Los Anxhelos, Toronto dhe Mumbai. Përveç kësaj, London City Airport dhe Lufthansa njoftuan se fluturime mes Londrës qendrore dhe Frakfurtit do të rinisin në fillim të shtatorit. Grupi Lufthansa rinisi edhe fluturime mes Frankfurtit dhe Nju Jorkut pas pezullimit katër-mujor.
 • Pas samitit, BE-ja arrin marrëveshje mbi rimëkëmbjen post-pandemike (21 qershor). Udhëheqësit e Bashkimit Evropian kanë rënë dakord mbi planin e stimulit masiv për ekonomitë e tyre të goditura nga koronavirusi. 27 qeveritë e Bashkimit Evropian kanë arritur një marrëveshje mbi fondin e rimëkëmbjes pandemike me vlerë prej 750 miliardë euro, pas bisedimeve në Bruksel në korrik.
 • Përparimi i vakcinës COVID-19: Disa kompani anembanë botës kanë tashmë njoftuar se bëjnë përparim në zhvillimin e vakcinës COVID-19, ndërisa Pfizer, BoiNtech, Moderna dhe AstraZeneca hyjnë në fazë të fundit të studimeve klinike, e cila është e fundit para që komisioni rregullator të fillon të konsideron miratim.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit të Lufthansës AG

 • Që nga shkurti i vitit 2020, paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit ndjeshëm.
 • Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të aksionit u rrit nga 2,55% në më shumë se 5.0% në ditë në vitin 2020.
 • Që nga fundi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 6,27%.

 • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 10000 aksione)

 • Pikëpamja teknike ( Lufthansa AG, tremujore, 2003 - 2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 7.20

Lufthansa AG

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

10.00

Rezistencë 2

9.00

Rezistencë 1

8.20

Mbështetje 1

6.10

Mbështetje 2

5.50

Mbështetje 3

5.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Lufthansa AG

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $**

33,569.25

21,831.75

12,441.75

-12,207.00

-19,249.50

-25,118.25

Fitimi apo humbja në €

28,600.00

18,600.00

10,600.00

-10,400.00

-16,400.00

-21,400.00

Fitimi apo humbja në £**

25,740.92

16,740.60

9,540.34

-9,360.33

-14,760.53

-19,260.69

Fitimi apo humbja në C$**

45,088.54

29,323.32

16,711.14

-16,395.83

-25,854.97

-33,737.58

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 10:30 GMT+1 dhe 03 08 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
LUFTHANSA AG Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani