CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Argjend - 02/11/2020

Mikro analiza

02 Nлntor, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

Argjendi: Përmbledhje

  • Pritet që argjendi të sillet si edhe ari në periudhën që vjen duke marrë një rol të strehës së sigurtë. Për shkak të kaq shumë pasigurisë në periudhën e ardhshme, kërkesa për argjend mund të rritet si edhe atë për ar.
  • ZGJEDHJET PRESIDENCIALE NË SHBA (3 NËNTOR): Shqetësimet lidhur me zgjedhjet të diskutueshme (pa fitues të qartë) rriten, që mund të rrisë edhe pasiguri në fillim të nëntorit dhe t'i detyrojë investitorët drejt aseteve të strehës së sigurtë - arit dhe argjendit. Analistët besojnë se shteti më i rëndësishëm është Florida, në të cilën Donald Trump dhe Joseph Biden do të dalin me rezultate të ngjashme. Zgjedhje presidenciale dhe kongresionale në SHBA do të zhvillohen më 3 nëntor, dhe ka shumë shqetësime se më 4 nëntor nuk do të dihet se kush është presidenti i ri i SHBA-së.
  • STIMULI I PRITUR NË SHBA DO TA ZHVLERËSOJË DOLLARIN AMERIKAN, QË DO TA MBËSHTESË DOLLARIN: Administrata e Trumpit krijoi një program të Ndihmës për njerëz pa paga në fillim të gushtit, pasi mbështetja javore prej 600 dollarësh për të papunët skadoi në korrik. Programi i ri i cili ofroi 300 dollarë në javë deri në gjashtë javë është pranë fundit në shumë shtete. Zhvillimi më i fundit kërkon më shumë bashkëpunim mes Demokratëve dhe Republikanëve, që mund të rrisë shanse që të dy palët do të bien dakord mbi paketën e stimulit pas zgjedhjeve presidenciale (3 nëntor 2020). Bisedimet mes Demokratëve dhe Shtëpisë së Bardhe do të vazhdojnë pas zgjedhjeve dhe shifra mbi të cilën do të diskutojnë është 1,9 trilionë dollarë.
  • PRITET QË REZERVA FEDERALE T'I MBAJNË NORMAT E INTERESIT AFËR NIVELIT 0,00% PËR NJË PERIUDHË TË GJATË: Kryetari i rezervës federale, Jerom Powell zbuloi një metodë të re të vendosjes së politikës monetare amerikane, duke e lejuar rritjen e inflacionit e papunësisë për t'i mbajtur normat e interesit në nivele të ulëta gjatë vitëve që vijnë. Pas një shqyrtim një-vjeçar, Powelli tha se Fed-i do të përpiqet inflacioni të mbetet rreth nivelit 2%.
  • KËRKESA PËR ASETE TË STREHËS SË SIGURT, ARI DHE ARGJEND, E SHKAKTUAR NGA COVID-19 SHKAKTOI KRIZË FINANCIARE: Duhet të presim se ari dhe argjendi të rimëkëmben sepse kërkesa për asete të strehës së sigurtë është në nivele të larta, e mbështetur nga rritja e pasigurive në tregje financiare, e shkaktuar nga kriza e koronavirusit. Na afrohen më shumë kufizime. Tregjet financiare tashmë tremben nga një krizë të mundshme me rënie dyfishtë, sepse pritet që përformanca globale ekonomike në tremujorin e tretë të bjerë.

Parashikim afatmesëm teknik

  • Argjendi vazhdoi të rritet pas rënies së fundit poshtë nivelit 22,00, kur testoi nivele poshtë 21,64.
  • Nga pikëpamja teknike, mund të presim që argjendi të rimëkëmbet pasi RSI ditor kohët e fundit ra afër pragut të shitjes së tepruar 20.
  • Argjendi arriti të mbetet mbi linjën e tij të lëvizjes eksponenciale 155-ditore, që kohët e fundit veproi si niveli i mbështetjes.
  • Në rast të rritjes, mund të presim argjendi të rritet drejt Rezistencës 1, 25,00 dhe Rezistencës 2, 26,50. Por, nëse argjendi nuk arrin të përmbushë këto pritje, mund të shkojë drejt Mbështetjes 1, 22,520.


Grafiku: (Argjendi, ditor)

Çmimi aktual: 23.750

Argjendi

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

28.000

Rezistencë 2

26.500

Rezistencë 1

25.000

Mbështetje 1

22.520

Mbështetje 2

21.200

Mbështetje 3

20.000

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

42,500.00

27,500.00

12,500.00

-12,300.00

-25,500.00

-37,500.00

Fitimi apo humbja në €**

36,482.25

23,606.16

10,730.07

-10,558.39

-21,889.35

-32,190.22

Fitimi apo humbja në £**

28,222.62

21,273.96

9,669.98

-9,515.26

-19,726.76

-29,009.95

Fitimi apo humbja në C$**

56,495.25

36,555.75

16,616.25

-16,350.39

-33,897.15

-49,848.75

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 12:49 GMT dhe 2 11 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani