CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 78% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ARI - 20/02/2020

Mikro analiza

20 shkurt, 2020

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI AFATGJATË: RRITJA

  • Koronavirus

Shpërthimi i koronavirusit të ri ende përfaqëson një kërcënim të madh për ndjenjat ndaj rrezikut, që nga ana tjetër, mund të vazhdojë të mbështesë arin, aset të strehës së sigurtë. Virusi tashmë ka vrarë më shumë se 2000 njerëz në Kinë dhe vende të tjera, ndërsa më shumë se 70,000 konsiderohen të infektuar. Virus ka shkaktuar pasoja të mëdha ekonomike në Kinë, të cilat janë përhapur në disa vende të tjera. Shumë biznese kanë mbetur të mbyllur në Kinë për të shmangur përhapjen e mëtejshme të virusit, duke shkaktuar ndërprerje të mëdha të zinxhirët e furnizimit të shumë industrive. Ndërkohë, ekspertët thanë se Japonia së bashku me Singapor, është në prag të një recesioni për shkak të së ndikimit të virusit në ekonomitë e tyre. Në fillim të kësaj jave, të dhënat në Japoni treguan se ekonomia japoneze ra me më shumë se 6.00% në nivelin vjetor në tremujorin e katërt. Të dhënat kryesore nga Kina ende nuk janë të njoftuara, por analistët besojnë se ato do të jenë të këqija, që mund të shtyjë tregjet drejt skajit, ndërsa ari mund të përfitojë. Disa analistë besojnë se niveli i rritjes së PBB-së kineze mund të bjerë në 5.00% nga 6.00%, ndërsa disa prej tyre kanë shkuar edhe më larg duke thënë se niveli i rritjes së PBB-së kineze mund të bjerë edhe nën 5.00% në vitin 2020.

  • Banka qendrore

Duke supozuar se ekonomitë kryesore në të gjithë botën do të vazhdojnë të kenë probleme për ca kohë për shkak të shpërthimit të koronavirusit, bankat qendrore mund të jenë të detyruara t'i lehtësojnë më tej politikat e tyre monetare. Banka Popullore e Kinës njoftoi masa shtesë më 20 shkurt për t'i mbështetur tregjet. Ata thanë që niveli i kredisë një vjeçare (LPR), matësi i ri i huadhënies, i prezantuar në gusht, ra me 10 pikë bazë në 4.05% nga 4.15% në fiksimin mujor të mëparshëm. LPR-ja pesë-vjeçare u ul me 5 pikë bazë në 4.75% nga 4.80%. Banka e Rezervës së Australisë gjithashtu pritet të veprojë së shpejti duke ulur normën e saj të parave të gatshme (që tani është në 0.75%) në nivele të reja të ulëta pasi niveli i papunësisë në Australi u rrit papritur në 5.3%. Në Japoni, Banka e Japonisë përsëriti vazhdimisht se ajo nuk do të hezitojë të rrisë stimulimin e saj nëse ndikimi i koronavirusit do të jetë i madh. Të dhënat e fundit në Japoni treguan se ekonomia e vendit u afrua një procesi vlerësimi, i cili forcoi pritjet e tregut që Banka e Japonisë së shpejti do të ndërhyjë. Ekonomia amerikane, nga ana tjetër, kohët e fundit ka qenë duke performuar shumë mirë, duke dëshmuar se është rezistente, pavarësisht shpërthimit të koronavirusit. Edhe pse politikëbërësit e Rezervës Federale të SHBA-së kanë vazhduar të dërgojnë mesazh tregjeve se normat do të qëndrojnë të pandryshuara gjatë vitit 2020, tregjet akoma besojnë se do të ketë të paktën një ulje të normës së interesit në SHBA në vitin 2020. Përveç bankave qendrore kryesore, shumë banka të tjera qendrore në të gjithë botën po shqyrtojnë ulje të mëtejshme të normave të interesit për periudhën përpara. Këto vende përfshijnë Singaporin, Turqinë, Brazilin, Meksikën, etj. Duke pasur parasysh këtë, ne mund të presim që monedhat vendase të bien në vlerë, ndërsa çmimet e arit mund të rriten.

  • Përmbledhja teknike

Nga pikëpamja teknike, mund të presim që ari të mbetet në rritje për një afat të gjatë, sepse tani është në një kanal të fortë të rritjes. Pasi tejkaluar nivelin 1317 në mes të vitit 2019, ari hapi një rrugë për fitime të mëtejshme duke tejkaluar nivelin 1600 në fillim të vitit 2020 për herë të parë që nga 2013. Gjatë rrugës, ari formoi një model "flag" të blerjes brenda kanalit të trendit në rritje, që dukej mbështetës për synime të arit të vazhdojë të rritet. Ari gjithashtu tejkaloi Fibonacci 61.8% për t'i kujtuar tregjet se korrigjimi i tij në rritje ende nuk mbaroi. Nga kjo perspektivë, ndalesa tjetër e Fibonaccit mund të jetë 76.4%, Rezistencë 2, 1714.36. Tabela mujore e mëposhtme gjithashtu tregon se RSI mujor kohët e fundit e tejkaloi pragun e blerjes së tepruar 70.0, që do të thotë se ari kohët e fundit ishte në zonë të blerjes së tepruar dhe për këtë arsye mund të presim një korrigjim në rënie. Kjo tezë nuk duhet të jetë e vërtetë sepse historia tregon se ari tregoi një tolerancë niveleve mujore të RSI-së mbi 80.0, që do të thotë se çmimi i arit mund të shmangë një korrigjim të konsiderueshëm në rënie.

Në rast të rritjes, duket se ari shkon drejt Rezistencës 1, 1666.00 dhe Rezistencës 2, 1714.36.

Por nëse ari nuk arrin të mbetet mbi nivelin 1600, dhe investitorët fillojnë të tregtojnë në territor të blerjes së tepruar të RSI-së, mund të presim një korrigjim në rënie. Në rast të rënies, mund të presim që ari të shkojë drejt Mbështetjes 1, 1556.62 dhe Mbështetjes 2, 1512.00.


Grafiku: (ARI, mujor)

Çmimi i referencës:

1611.02

Rezistencë 3:

1795.84

Rezistencë 2:

1714.36

Rezistencë 1:

1666.00

Mbështetja 1:

1556.62

Mbështetja 2:

1512.00

Mbështetja 3:

1462.77

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit ditor për 1.00 Lot*

ARI*

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

18,482.00

10,334.00

5,498.00

-5,440.00

-9,902.00

-14,825.00

Fitimi apo humbja në €***

17,120.89

9,572.95

5,093.10

-5,039.37

-9,172.77

-13,733.21

Fitimi apo humbja në £***

14,332.69

8,013.96

4,263.67

-4,218.69

-7,678.95

-11,496.70

*1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
**Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:10 GMT dhe 20 2 2020
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
****Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
*****Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani