ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Калкулатор на вредноста на PIP

Користете го калкулаторот на PIP на Fortrade за да ја дознаете точната вредност на вашите позиции за тргување во валутата на вашата сметка за тргување. Ова овозможува подобро разбирање на тоа како обемот на вашите тргувања се пресметува и, конечно, ви помага да успеете.

Како да го користите калкулаторот на вредноста на PIP

1. Изберете ја валутата на вашата сметка.

2. Изберете го парот валути за кои би сакале да ја пресметате вредноста на pip.

3. Впишете ја сумата што би сакале да ја пресметате, користејќи ги само бројките.

4. Кликнете на копчето КОНВЕРТИРАЈ и резултатот ќе се појави одоздола.

Калкулатор на PIP
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.