ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Калкулатор на процент на маржа

Калкулаторот на маржата дава едноставна процентуална пресметка на потребното влијание (познато и како ниво на маржа) за секој инструмент што може да се тргува што се нуди на нашата платформа. Со калкулаторот на маржа на Fortrade, можете точно да пресметате колку маржа е потребна за да се гарантира позиција што би сакале да ја отворите и соодветно да го прилагодите нејзиниот обем, доколку е потребно.

Како да го користите калкулаторот на процентот на маржа

1. Изберете ја валутата на вашата сметка.

2. Изберете го парот валути за кои би сакале да го пресметате процентот на маржата.

3. Дефинирајте го односот на маржата од однапред дефинираните односи во паѓачката листа.

4. Впишете ја сумата што би сакале да ја пресметате, користејќи ги само бројките.

5. Кликнете на копчето КОНВЕРТИРАЈ и резултатот ќе се појави одоздола.

Калкулатор на маржа
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.