ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Калкулатор на курсеви за замена

Курсевите за замена ги одредуваат трошоците за задржување позиција преку ноќ. Тоа се случува во 21:00 часот (GMT+0) за сите тргувања што се отворени во тој период. Можете да го користите нашиот калкулатор за замена за лесно да ја пресметате провизијата што ќе ви се наплати врз основа на инструментот што го тргувате, валутата на вашата сметка и обемот на тргување.

Како да го користите калкулаторот на курсеви за замена

1. Изберете ја валутата на вашата сметка од паѓачкото мени.

2. Изберете го парот валути за кои би сакале да ги пресметате курсевите за замена.

3. Внесете го обемот на тргување (засновано на групи).

4. Дефинирајте го бројот на ноќи за задржување на вашата позиција.

5. Кликнете на копчето КОНВЕРТИРАЈ и резултатот ќе се појави одоздола.

Калкулатор на замена
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.