ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

AUD/CAD

Девизен курс на австралискиот долар (AUD) во канадски долар (CAD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Австралискиот долар во однос на канадскиот долар (AUD/CAD) е меѓувалутен пар со кој се тргува помалку активно отколку со главните валутни парови кои доминираат на девизниот пазар. AUD/CAD покажува колку канадски долари се потребни за да се купи еден австралиски долар. Неговиот курс е значително под влијание на фактори како што се индивидуалните економски политики на двете земји, стапките на невработеност, статистиките за извозот и увозот и растот на бруто-домашниот производ (BDP).    
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
AUDCAD Market Sentiment
AUDCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for AUDCAD GMT No data for AUDCAD GMT No data for AUDCAD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Канада има деветта по големина светска економија базирана на бруто-домашниот производ (BDP) и 14-та најголема врз основа на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е петти најголем производител на енергија, седмиот најголем производител на сурова нафта, и е една од најбогатите земји во светот.
  • 70% од канадските стоки и услуги за извоз се за пазарот во САД, кој останува нејзина најголема и најважна увозна земја.
  • CAD е особено популарен меѓу највисоко рангираните банки кои го избираат заради канадската релативна безбедност, моќниот владин систем и политичката и правна стабилност.
  • Австралија е позната како земја на изобилство. Исклучително богата со природни ресурси, таа е една од водечките светски извозници на метали, минерали и земјоделски суровини.
  • Австралиските извозно ориентирани напори, воглавно се насочени кон Североисточна и Западна Азија, третина во Кина, петтина во Јапонија, а втората петтина во Јужна Кореја и Индија.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.