ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

AUD/CHF

Девизен курс на австралискиот долар (AUD) во швајцарски франк (CHF).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Австралискиот долар (AUD) и швајцарскиот франк (CHF) се меѓу главните валути во светот. Валутниот пар AUD/CHF го претставува износот на австралиски долари потребни за купување на еден швајцарски франк. Австралискиот долар (често нарекуван "Aussie Dollar" или понекогаш само "Aussie") се смета за "валута на суровини" поради високата зависност на земјата од извозот на благородни метали, јаглен и земјоделски, шумски и рибни производи. Швајцарскиот франк (исто така познат како "Swissie" или "Swissy") е официјалната валута на Швајцарија, една од најбогатите и најстабилните држави во светот.    
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
AUDCHF Market Sentiment
AUDCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for AUDCHF GMT No data for AUDCHF GMT No data for AUDCHF GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • AUD и CHF се, секоја посебно, петтата и шестата најтргувана валута во светот.
  • Девизниот курс на AUD/CHF е најмногу под влијание на факторите како што се индивидуалните економски политики на Австралија и Швајцарија, каматните стапки и стапките на невработеност, како и високиот бруто-домашен производ (BDP) по глава на жител.
  • Австралиските и швајцарските економии во голема мера зависат од извозот на стоки и услуги.
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.