ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

AUD/JPY

Девизен курс на австралискиот долар (AUD) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Австралискиот долар во однос на јапонскиот јен (AUD/JPY) е меѓувалутен пар, со кој се тргува помалку активно во однос на главните валутни парови кои доминираат на девизниот пазар. AUD/JPY покажува колку јени се потребни за да се купи еден австралиски долар. Валутниот пар е значително под влијание на фактори како што се индивидуалните економски политики на двете земји, стапката на невработеност, статистиките за извозот и увозот и растот на бруто-домашниот производ (BDP).      
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
AUDJPY Пазарен сентимент
AUDJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for AUDJPY GMT No data for AUDJPY GMT No data for AUDJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Австралија е позната како земја на изобилство. Исклучително богата со природни ресурси, таа е една од водечките светски извозници на метали, минерали и земјоделски суровини.
  • Австралиските извозно ориентирани напори, воглавно се насочени кон Североисточна и Западна Азија, третина во Кина, петтина во Јапонија, а втората петтина во Јужна Кореја и Индија.
  • Јапонската економија е трета по големина во светот по номиналниот бруто-домашен производ (BDP) и четвртата по големина во однос на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е, исто така, вториот најголем кредитор на САД (по Кина), што ја прави многу зависна од американските потрошувачи.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.