ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

AUD/NZD

Девизен курс на австралискиот долар (AUD) во новозеландски долар (NZD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Австралиски долар/Новозеландски долар (AUD/NZD) е меѓувалутен пар со релативно висока ликвидност и покрај подпросечниот обем на тргување. AUD (понекогаш се нарекува и "Aussie") и NZD (често познат и како "Kiwi") се и меѓу 6-те најтргувани валути во светот. AUD/NZD покажува колку новозеландски долари се потребни за да се купи еден австралиски долар. Разликите помеѓу монетарната политика и каматните стапки на Австралиската Централна Банка (RBA) и Централната Банка на Нов Зеланд (RBNZ) се најмногу изложени на влијанието на девизниот курс на валутите на соседните земји.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
AUDNZD Market Sentiment
AUDNZD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for AUDNZD GMT No data for AUDNZD GMT No data for AUDNZD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Австралија и Нов Зеланд имаат главни валути и и двете во голема мера зависат од меѓународната трговија.
  • Австралија е позната како земја на изобилство. Исклучително богата со природни ресурси, таа е една од водечките светски извозници на метали, минерали и земјоделски суровини.
  • Најголем дел од напорите на Австралија за извоз се насочени кон Североисточна и Западна Азија, една третина во Кина, петтина во Јапонија, а втората петтина во Јужна Кореја и Индија.
  • Ефикасната, пазарно ориентирана економија на Нов Зеланд се потпира на експертите за земјоделски производи, шумарство и рибарство, со посебен акцент на Австралија, Кина, Јапонија, Република Кореја и Европската унија (ЕУ).
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.