ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

AUD/USD

Девизен курс на австралискиот долар (AUD) во американски долар (USD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Американскиот долар и австралискиот долар се меѓу главните светски валути - првата се одржува на прво место, а втората се рангира на шесто место. AUD/USD го претставува износот на американски долари потребни за купување на еден австралиски долар. Без оглед на фактот што е релативно мала земја (педесет и прва по населението), Австралија има вкупен номинален BDP од 1483 илјади милијарди долари, што е дванаесетта најголема економија во светот. Земјата ужива широки меѓународни трговски активности кои првенствено се поврзани со тоа што се деветнаесеттиот најголем увозник и извозник во светот, како и со владината политика на неометање и високите каматни стапки. Австралискиот долар (кој се нарекува и buck" или "dough") се смета за "валута на суровините", поради неговите блиски врски со секторот на изобилно достапни суровини во државата што ги вклучува, меѓу другото, земјоделството, шумарството, рибарството и рударството.     
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
AUDUSD Пазарен сентимент
AUDUSD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for AUDUSD GMT No data for AUDUSD GMT No data for AUDUSD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Австралија е позната како земја на изобилство. Исклучително богата со природни ресурси, таа е една од водечките светски извозници на метали, минерали и земјоделски суровини.
  • USD - официјалната валута на најголемата и најбогатата светска економија, е вклучена во повеќе од 90% во сите глобални, валутни трансакции.
  • AUD/USD е во првите 8 најпопуларни валутни парови и зазема значително место во девизниот пазар.
  • Австралиските извозно ориентирани напори, главно се насочени кон Североисточна и Западна Азија, третина во Кина, петтина во Јапонија, а втората петтина во Јужна Кореја и Индија.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.