ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Brent Oil

CFD на дневната просечна цена нa суровата нафта Brent (EB).

Вид на производ: CFD на енергијаПазар: ICE
Валута: USDМерна единица: Барел (42 американски галони)
Целосни услови за тргување >>

Опис:

“Brent” суровата нафта (симбол на берзата: EB) е најголемиот светски меѓународен договор за сурова нафта и се смета за далеку највообичаен енергетски производ на пазарот за онлајн тргување. Прикажан и тргуван во американски долари, во единици од 1000 барели (еквивалент на 42 000 галони), CFD на “Brent” е производ за тргување кој ја надгледува скалата на цената на суровата нафта во Северното Море. Од 2005 година, Интерконтиненталната берза (ICE), оператор на енергетскиот пазар преку електронско управување, е официјален издавач на котирани цени за EB. Тие се издаваат на месечна основа.  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
BRENT_OIL Market Sentiment
BRENT_OIL Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for BRENT_OIL GMT No data for BRENT_OIL GMT No data for BRENT_OIL GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • “Brent” суровата нафта (позната и како “Brent” сурова нафта од Северното море или Лондон “Brent”), oткриена е во раната 1960 година. Името доаѓа од политиката за именување на Shell UK Exploration and Production (oригиналниот извезувач за ExxonMobil и Royal Dutch Shell), кој ги именувал сите свои нафтни полиња по птици (во овој случај, гуската Брент).
  • Денес, најголема количина на “Brent” нафта доаѓа од Обединетото Кралство (кое има повеќе од 50 главни нафтни полиња) и Норвешка (која има повеќе од 35 главни нафтни полиња). Овие две држави се помеѓу најголемите светски произведувачи на нафта.
  • “Brent” постигна рекордно највисоко ниво од 147,50$ во јуни 2008 година и рекордно најниско ниво од 2,23$ во мај 1970 година.
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.