ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

CAD/CHF

Девизен курс на канадскиот долар (CAD) во швајцарски франк (CHF).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

CAD/CHF ја одразува вредноста на канадскиот долар (CAD) во однос на швајцарскиот франк (CHF), или, со други зборови, износот на франци потребни за купување на еден долар. CAD и CHF валутите имаат значителна куповна моќ и обем на тргување. Заедно, тие ги претставуваат прилагодувањата на променливите економски моќи на Канада и Швајцарија, две од десетте најбогати држави во светот. Меѓу факторите што влијаат врз CAD/CHF се разликите помеѓу монетарната политика и мерките на Канадската Банка и Швајцарската Национална Банка, како и трговскиот однос меѓу двете земји и нивните индивидуални силни сектори на глобален извоз: од една страна, Канада, водечка во светот во секторите на енергија, шумарство и рударство, а од друга страна, исклучително популарната швајцарска машина, со чоколадото и секторите во фармацијата.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
CADCHF Market Sentiment
CADCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for CADCHF GMT No data for CADCHF GMT No data for CADCHF GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Канадската и швајцарската валута се меѓу најтргуваните во светот. CAD/CHF спаѓа во 20-те главни валутни парови.
  • Канада има деветта по големина светска економија базирана на бруто-домашниот производ (BDP) и 14-та најголема врз основа на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е петти најголем производител на енергија, седмиот најголем производител на сурова нафта и една од најбогатите земји во светот.
  • Швајцарија има мирна, просперитетна и безбедна пазарна економија со особено ниска стапка на невработеност, високо образована работна сила и еден од десетте главни светски BDP по глава на жител.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.