ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

CAD/JPY

Девизен курс на канадскиот долар (CAD) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Канадскиот долар во однос на јапонскиот јен (CAD/JPY) е еден од водечките меѓувалутни парови на јенот. CAD (прекар "loonie") и JPY (прекар "нинџа") се и меѓу 6-те најчесто тргувани валути во светот. Валутниот пар CAD/JPY покажува колку јени е потребно за да се купи еден канадски долар. Меѓу другото, факторите што треба да се земат предвид при тргувањето на CAD/JPY се индивидуалните економски политики на Канада и Јапонија, стапките на невработеност, извозот и увозот и растот на бруто-домашниот производ (BDP).   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
CADJPY Market Sentiment
CADJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for CADJPY GMT No data for CADJPY GMT No data for CADJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Zanimljive činjenice:

  • Japanski jen i kanadski dolar su glavni valutni parovi. Također su i treća i peta valuta s najvećom rezervom na svijetu (svaka posebno zaslužna za otprilike oko 14% i 2% svih globalnih rezervi).
  • Kanada ima devetu najveću ekonomiju svijeta na temelju bruto domaćeg proizvoda (BDP) i četrnaestu najveću na temelju pariteta kupovne moći (PKM). Ona je peti najveći proizvođač energije, sedmi najveći proizvođač sirove nafte te je ukupno jedna od najbogatijih država svijeta.
  • Japan drži treće mjesto najmoćnijih svjetskih ekonomija, na temelju rasta nominalnog bruto domaćeg proizvoda i četvrto mjesto, na temelju pariteta kupovne moći.
  • Promjene tečaja konverzije drugih JPY međuvalutnih parova, kao što su USD/JPY, EUR/JPY, GBP/JPY i CHF/JPY običavaju utjecati na CAD/JPY.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.