ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

CHF/JPY

Девизен курс на швајцарскиот франк (CHF) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

CHF/JPY ја одразува вредноста на јапонскиот јен (JPY) во однос на швајцарскиот франк (CHF), односно износот на јени потребни за купување на еден франк. Швајцарскиот франк (исто така познат како "Swissie" или "Swissy") е официјална валута на Швајцарија, мала, но богата европска земја, која се смета за една од најбезбедните и најстабилните земји во светот. JPY - официјалната валута на Јапонија, е трета по големина на девизниот пазар (зад USD и EUR). Исто така, таа е една од петте најчувани меѓународни резервни валути.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
CHFJPY Market Sentiment
CHFJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for CHFJPY GMT No data for CHFJPY GMT No data for CHFJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • CHF и JPY се меѓу најчуваните валути во светот. CHF/JPY е релативно низок во обемот на тргување и ликвидноста, но и покрај тоа нуди голем број на интересни можности за инвестирање кои можат да генерираат стабилен, долгорочен принос.
  • Швајцарија има мирна, просперитетна и модерна пазарна економија со особено ниска стапка на невработеност, високо образована работна сила и еден од десетте главни светски BDP по глава на жител.
  • Јапонската економија е трета по големина во светот по номиналниот бруто-домашен производ (BDP) и четвртата по големина во однос на паритетот на куповната моќ (PKM).
  • Јенот (колоквијално познат како "нинџа") е третата најтргувана валута во светот.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.