ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 72% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Copper

CFD на просечната цена на бакарот (HG)

Вид на производ: CFD на металПазар: CME Globex
Валута: USDМерна единица: Фунта (lb)
Целосни услови за тргување >>

Oпис:

Бакарот е мек и лесен за обликување метал со висока термичка и електрична спроводливост.Чиле е најголем производител на бакар, зад него се САД и Индонезија, но и други јужноамерикански економии го произведуваат. САД и Кина се најголеми купувачи на бакар, па побарувачката од овие земји има големо влијание врз цената на бакарот. Други фактори вклучуваат даночни стапки, плати и трошои за ефикасни рударски техники.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
COPPER Пазарен сентимент
COPPER Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for COPPER GMT No data for COPPER GMT No data for COPPER GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Интересни факти:

  • Бакарот е од суштинско значење за сите живи организми, затоа што во траги како диететски минерал е присутен во човековото тело, во црниот дроб, мускулите и коските.
  • Историски гледано, цената на бакарот била релативно нестабилна. Во 1999 година, цената била помала од 1.32 USD/kg. Во ноември 2017 бакар можело да се купи за 6.99 USD/kg.
  • Бакар, како и алуминиум, може да се рециклира без загуба на квалитетот.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.