ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 73% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 74% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Суровата нафта

CFD на дневната просечна цена на West Texas Intermediate (CL).

Вид на производ: CFD на енергијаПазар: NYMEX
Валута: USDМерна единица: Барел (42 американски галони)
Целосни услови за тргување >>

Опис:

West Texas Intermediate (WTI) или лесната сурова нафта е стандардизиран договор купен или продаден во САД или ширум светот. Се смета дека е еден од трите најтргувани светски енергетски производи. CFD на WTI фјучерсите (берзански симбол: CL) се продаваат во единици од 1000 барели на американскиот долар, од страна на New York Mercantile Exchange (NYMEX), водечката светска берза на фјучерси на суровините, во сопственост и управување на CME групата од Чикаго. NYMEX обезбедува квоти за цените на WTI во текот на годината, на дневна, неделна и месечна основа.  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
CrudeOIL Пазарен сентимент
CrudeOIL Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for CrudeOIL GMT No data for CrudeOIL GMT No data for CrudeOIL GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Како што сугерира името, WTI е составна мерлива референца за нафтените полиња во САД. Други главни мерливи референци се суровата нафта “Brent” (за нафтените полиња лоцирани во Северното Море), OPEC Basket референцата (за нафтените деривати на OPEC државите) и мешаната нафта (за руската мешавина на нафта).
  • Просечната цена на суровата нафта WTI достигна рекордно највисоко ниво од 145,31$ за барел во јули 2008 година. Rекордно најниско ниво од 1,17$ e објавено во февруари 1946 година.
  • Цената на WTI често се прикажува преку информативните медиуми, што на трговците им го олеснува нејзиното следење.
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.