ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

EUR/AUD

Девизен курс на еврото (EUR) во австралискиот долар (AUD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Еврото во однос на австралискиот долар (EUR/АUD) е меѓувалутен пар на еврото, втората најтргувана валута на девизниот пазар. EUR (прекар "fiber" или "fibre") и AUD (прекар "Aussie") се, секоја посебно, официјалните валути на најголемиот трговски блок на светот и дванаесеттата најголема национална економија. EUR/AUD покажува колку австралиски долари е потребно за да се купи едно евро. На девизниот курс на EUR/AUD значајно влијаат индивидуалните економии и политиките на Еврозоната и Австралија, стапките на невработеност, податоците за увоз / извоз и растот на бруто-домашниот производ (BDP).   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
EURAUD Market Sentiment
EURAUD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for EURAUD GMT No data for EURAUD GMT No data for EURAUD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Еврото и австралискиот долар се главни валутни парови. Еврото е единствената валута на Еврозоната, која ја имаат 19 од 28 земји-членки на ЕУ. Исто така, таа е една од трите главни резервни валути во светот.
  • Австралија е позната како земја на изобилство. Исклучително богата со природни ресурси, таа е една од водечките светски извозници на метали, минерали, земјоделски суровини и деривати.
  • Австралискиот извоз главно е насочен кон Североисточна Азија (една третина во Кина, петтина во Јапонија, а втората петтина во Јужна Кореја и Индија).
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.