ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

EUR/CAD

Девизен курс на еврото (EUR) во канадски долар (CAD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

EUR/CAD претставува конверзија на двете од десетте главни глобални валути - еврото и канадскиот долар. Односот претставува колку долари му се потребни на трговецот за да купи едно евро. Канада, водечки извозник на нафта и гас, е водечки светски производител на природен ураниум и втор најголем производител на хидроелектрични и други енергетски ефикасно обновливи извори. Канадската економија, која се смета за петнаесетта најконкурентна, според Светскиот економски форум (WEF), во голема мера зависи од меѓународната трговија и има големо влијание врз светската трговија во последните две децении. Слично на тоа, еврото, кое беше претставено само една година пред почетокот на новиот милениум, брзо стана несомнено, втора резервна валута зад американскиот долар и се чува и користи секој ден од страна на повеќе од две третини од жителите на ЕУ. 
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
EURCAD Market Sentiment
EURCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for EURCAD GMT No data for EURCAD GMT No data for EURCAD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Еврото и канадскиот долар се главни валутни парови. Тие се исто така втора и петта по големина валута со најголеми резерви во светот (од кои секоја посебно е заслужна за околу 14% и 2% од сите глобални резерви).
  • Канада има деветта по големина светска економија базирана на бруто-домашниот производ (BDP) и 14-та најголема врз основа на паритетот на куповната моќ (PKM). Таа е петти најголем енергетски производител, седмиот најголем производител на сурова нафта и се смета за една од најбогатите земји во светот.
  • Канадскиот долар (познат како "loonie") е особено популарен меѓу највисоките банки кои го избираат поради канадската релативна безбедност, моќниот владин систем и политичка и правна стабилност.
  • 70% од канадскиот извоз на стоки и услуги е на пазарот во САД. И покрај тоа што извозот во САД сè уште е голем дел од државниот извоз, овој удел драстично се намали во последниве години, за повеќе од 80% во 2000 година. Нејзините останати главни пазари се Азија, Европа и Латинска Америка.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.