ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

EUR/CHF

Девизен курс на еврото (EUR) во швајцарски франк (CHF).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

(EUR/CHF) е еден од најпопуларните валутни парови на девизниот пазар. Неговата главна валута, еврото, е втората најзастапена валута во финансирањето на глобалната трговија (зад американскиот долар), а неговата номинална валута, швајцарскиот франк, е високо рангирана валута за тргување и водечка резервна валута во светот. Еврото е единствената валута на повеќето земји-членки на ЕУ, кои заедно ја сочинуваат Еврозоната, географска област со еден од најголемите трговски блокови во светот. CHF е официјална валута на Швајцарија, мала, но богата држава на копното на Европа, моќна и често сметана за една од петте големи, економски безбедни и стабилни земји во светот, нарекувана и "засолниште" за странските инвеститори. 
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
EURCHF Market Sentiment
EURCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for EURCHF GMT No data for EURCHF GMT No data for EURCHF GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Еврото (EUR) и швајцарскиот франк (CHF) се втората и петтата најтргувана валута во светот. Валутниот пар EUR/CHF има високо ниво на ликвидност и екстремно висок дневен обем на тргување.
  • Еврото е единствената валута на Еврозоната, која ја сочинуваат 19 од 28 земји-членки на ЕУ. Исто така, таа е една од трите главни резервни валути во светот.
  • Швајцарија има мирна, просперитетна и безбедна пазарна економија со особено ниска стапка на невработеност, високо образована работна сила и еден од десетте главни светски BDP по глава на жител.
  • Постои силна врска меѓу EUR/CHF и USD/CHF поради блиските економски и политички врски помеѓу ЕУ и Швајцарија од една страна и огромната конкуренција помеѓу американскиот долар и еврото, од друга страна.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.