ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

EUR/GBP

Девизен курс на еврото (EUR) во британска фунта (GBP).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

EUR/GBP е еден од најпопуларните валутни парови на девизниот пазар. Неговата главна валута, еврото, е втората најкористена валута во глобалните трговски финансии (зад доларот), а неговата номинална валута, британската фунта (честопати наречена само фунта), го држи четвртото место. Еврото е единствената валута на повеќето од 28-те земји-членки на ЕУ, кои заедно ја сочинуваат Еврозоната (географската област со вториот најголем трговски блок во светот, зад САД). GBP е официјална валута во Обединетото Кралство и со неа многу се тргува, а владите и финансиските институции низ целиот свет ги чуваат нејзините резерви.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
EURGBP Market Sentiment
EURGBP Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for EURGBP GMT No data for EURGBP GMT No data for EURGBP GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • EUR/GBP има многу високо ниво на ликвидност и обем на тргување.
  • Еврото е единствената валута на Еврозоната, која ја сочинуваат 19 од 28-те земји-членки на ЕУ. Исто така, тоа е една од трите главни резервни валути во светот.
  • Британската фунта е третата најчувана резервна валута, која е заслужна за околу 4% од глобалните резерви.
  • Разговорите за влез на Обединетото Кралство во економската и монетарна унија на Еврозоната (и како резултат на тоа, отстапување од фунтата во корист на еврото), имаат големо влијание врз курсот на еврото и на фунтата.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.