ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

EUR/JPY

Девизен курс на еврото (EUR) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

EUR/JPY е високо тргуван меѓувалутен пар составен од втората и третата најпопуларна валута во светот. Еврото е единствената валута на 19 од 29-те земји-членки на ЕУ, а јапонскиот јен е официјална валута на земјата на "изгрејсонцето". Јапонија и блокот на ЕУ имаат две најмоќни економски области зависни од трговијата во светот. Заедно тие се одговорни за повеќе од 30% од домашниот производ во светот и за најголемиот дел од меѓународната трговија со стоки и услуги. Главниот пар EUR/JPY обезбедува исклучителни нивоа на ликвидност и нестабилност и е вообичаен за многу институционални и индивидуални трговци   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
EURJPY Market Sentiment
EURJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for EURJPY GMT No data for EURJPY GMT No data for EURJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Еврото (понекогаш именувано како "fibre") и јенот (наречен "The Ninja") се и меѓу четирите главни големи валути на девизниот пазар. Еврото е трета по големина валута во светот, а јенот е петти. Заедно, тие претставуваат нешто повеќе од една четвртина од сите глобални резерви.
  • Со население од повеќе од 500 милиони, ЕУ го комбинира растот на номиналниот бруто-домашен производ (BDP), кој претставува 22% од вкупниот глобален номинален BDP и 17% од вкупниот BDP на паритетот на куповната моќ (PKM), што ја прави втора по големина географски поврзана економија, зад САД.
  • Јапонската економија е трета по големина во светот со номинален BDP и четврта по големината на РКМ во светот. Државата може да се пофали со водечката светска индустрија и домот на многу водечки светски производители на автомобили, производители на челик и електроника.
  • Девизниот курс на другите парови на JPY, како што се GBP/JPY и CHF/JPY, влијае и на EUR/JPY.
   
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.