ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Europe 50

CFD на главниот индекс на акции во Еврозона.

Врста na производ: Индекс CFDПазарот: Eurex Exchange
Држава: Европска Унија (ЕУ)Валута: EUR
Време на тргување: 07:31-20:59 (GMT)Мерна единица: Договори
Целосните услови на тргување >>

Опис:

Europe 50 е берзанскиот индекс на 50 најголеми „blue-chip„ европски компании од 11 земји пондериран според капитализација во рамки на Еврозона и е индикатор на Dow Jones Euro Stoxx 50 индексот. Индексот опфаќа компаниите како што се Siemens, Bayer, Santander, Unilever, BNP Paribas, Airbus, Deutsche Telekom и BMW. Фјучерси и Опшнс договори на акциите во рамки на Europe 50 (FESX) индексот сметаат за најликвидни пороизводи во Европа и светот.Europe 50 е сличан со Dow Jones STOXX 50 индексот според начин на кој е конституиран и според методологија. Разлика е во тоа што само компаниите кои целосно минале низ транзиција на Евро валута можаат да бидат дел на Europe 50 индексот.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
EUR50 Market Sentiment
EUR50 Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for EUR50 GMT No data for EUR50 GMT No data for EUR50 GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.