ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

GBP/AUD

Девизен курс на британската фунта (GBP) во австралиски долар (AUD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Британската фунта во однос на австралискиот долар (GBP/AUD) е меѓувалутен пар на GBP, која се смета за најтргувана валута на девизниот пазар, зад американскиот долар, еврото и јапонскиот јен. GBP (често нарекувана едноставно фунта) и AUD (прекар "Aussie") се, секоја посебно, официјалните валути на најголемата светска петта и дванаесетта национална економија. Девизниот курс на GBP/AUD покажува колку австралиски долари е потребно за да се купи една фунта. Курсот е под влијание на, меѓу другото, британските и австралиските економски политики, стапкитета на невработеност, статистика за извоз/увоз и растот на бруто-домашниот производ (BDP).  
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
GBPAUD Пазарен сентимент
GBPAUD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for GBPAUD GMT No data for GBPAUD GMT No data for GBPAUD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • GBP е четвртата најтргувана валута на девизниот пазар. Исто така, таа е една од главните резервни валути во светот.
  • AUD (честопати нарекуван "Aussie") е една од 6-те најтргувани валути.
  • Главниот град на Велика Британија, Лондон, е најголемиот финансиски центар во светот и е дом на скоро 30% од сите дневни трансакции на девизниот пазар.
  • Како поранешна британска колонија, Австралија се смета за една од водечките светски извозници на метали, минерали и земјоделски суровини.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.