ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

GBP/CAD

Девизен курс на британската фунта (GBP) во канадски долар (CAD).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

Британската фунта во однос на канадскиот долар (GBP/CAD) е меѓувалутен пар на GBP, четвртата најчесто чувана валута заедно со CAD, шестата најчесто чувана валута во светот. GBP (честопати се нарекува едноставно фунта) и CAD (прекар "loonie") се официјални валути на две високо рангирани национални економии. Девизниот курс на GBP/CAD покажува колку канадски долари е потребно за да се купи една фунта.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
GBPCAD Market Sentiment
GBPCAD Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for GBPCAD GMT No data for GBPCAD GMT No data for GBPCAD GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Британската фунта е четвртата најтргувана валута на девизниот пазар, зад американскиот долар, еврото и јапонскиот јен. Исто така, таа е една од главните резервни валути во светот.
  • Канадскиот долар е една од шесте најразвиени валути во светот. Таа е особено популарна меѓу највисоките банки кои го избираат поради економската безбедност на земјата, моќниот владин систем и политичката и правната стабилност.
  • Државата над Америка има деветта по големина економија базирана на бруто-домашниот производ (BDP); се смета за петти најголем енергетски производител, седмиот најголем извозник и производител на сурова нафта, и е една од најбогатите земји во светот.
  • Лондон, главниот град на Англија и Обединетото Кралство, е најголемиот финансиски центар во светот и е дом на речиси 30% од сите дневни трансакции на девизниот пазар.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.