ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

GBP/CHF

Девизен курс на британската фунта (GBP) во швајцарски франк (CHF).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

GBP/CHF ја одразува вредноста на британската фунта (GBP) во однос на швајцарскиот франк (CHF), или, со други зборови, износот на CHF потребни за да се купи една фунта. Валутите на GBP и CHF имаат значителна куповна моќ и обем на тргување. Заедно, тие ги претставуваат прилагодувања за менувањето на економските моќи на Обединетото Кралство и Швајцарија, две од најбогатите и највлијателните земји во светот. Меѓу факторите што можат да влијаат на GBP/CHF се разликите помеѓу монетарните политики и мерките на Банката на Англија (BOE) и Швајцарската Национална Банка (SNB), како и долгорочните трговски односи меѓу двете земји кои имаат водечки улоги на глобалниот девизен пазар. 
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
GBPCHF Market Sentiment
GBPCHF Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for GBPCHF GMT No data for GBPCHF GMT No data for GBPCHF GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • GBP и CHF се меѓу најтргуваните валути во светот; GBP/CHF е валутен пар рангиран меѓу првите 20.
  • Британската фунта е четвртата најтргувана валута на девизниот пазар, зад американскиот долар, еврото и јапонскиот јен. Исто така, таа е една од главните резервни валути во светот.
  • Швајцарскиот франк е една од главните валути што остануваат фиксирани на стандардот на златото до денес. Ова го прави многу сигурен и посакуван од странските инвеститори.
  • Швајцарската пазарна економија е исклучително мирна, просперитетна и безбедна и има особено ниска стапка на невработеност, високо образована работна сила и еден од десетте главни светски BDP по глава на жител.
  • Лондон, главниот град на Англија и Велика Британија, се смета за најголем финансиски центар во светот, со речиси 30% од сите дневни трансакции на девизниот пазар што се одвиваат на неговата берза.
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.