ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

GBP/JPY

Девизен курс на британската фунта (GBP) во јапонски јен (JPY).

Вид на производ: ВалутаПазар: Глобален
Време на тргување: 24 часа, Понеделник - Петок.
Целосни услови за тргување >>

Опис:

GBP/JPY е многу тргуван меѓувалутен пар на двете најпопуларни валути - британската фунта (GBP), четвртата најтргувана валута и третата најчувана резерва во однос на јапонскиот јен (JPY), третата по големина меѓународна валута, зад американскиот долар и еврото. Јапонската и британската економија се меѓу најмоќните и најголемите во светот. И двете се сметаат за меѓународни области на политичко и економско влијание и и двете во голема мера зависат од тргувањето. GBР/JPY го претставува износот на јени потребни за купување на една фунта. Ова е исклучително нестабилен меѓувалутен пар и неговите внатрешни движења на курсот често може да се променат за 100, 200 или дури 300 поени.   
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
GBPJPY Market Sentiment
GBPJPY Chart
Support & Resistance
Jan 25, 14:48 GMT
SymbolEURUSDPivot1.1916
R31.2549S11.2456
R21.2458S21.2421
R11.2323S31.2345
Daily
Weekly
Monthly
Trading Central
Uvjeti trgovanja
Време на тргување: No data for GBPJPY GMT No data for GBPJPY GMT No data for GBPJPY GMT
Симбол: Дневна стапка на долга позиција:
Financijska poluga: Дневна стапка на кратка позиција:
Спред: Износ за своп:
Пазар:Глобален:Почетна маргина
Целосни услови за тргување
EURUSD Market Analyzes
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...
Micro Analysis, Jan 25, 14:48 GMT
US Nonfarm Payroll is a report that shows the total number of newly employed workers on a monthly level. This report does not include people employed in government service, non-government organizations or in farming sector...

Занимливи факти:

  • Британската фунта (прекар "cable") и јапонскиот јен (прекар "нинџа") се меѓу четирите главни валути на девизниот пазар. Тие се и секоја посебно, третата и шестата најчесто чувана резервна валута во светот, заслужни за околу 3,8% и 4,1% од сите глобални резерви.
  • На глобално ниво, економијата на Јапонија е рангирана на третото место во однос на номиналниот бруто-домашен производ (BDP) и четвртото место во однос на паритетот на куповната моќ (PKM): Државата може да се пофали со водечки светски индустриски сектор и дом на многу водечки светски производители на автомобили, производители на челик и потрошувачка електроника.
  • Обединетото Кралство е петта најголема национална економија во светот според номиналниот бруто-домашен производ (BDP) и го има најголемиот паритет на куповна моќ во светот (PKM). Тоа е исто така четврти најголем извозник на произведени стоки и услуги и петти најголем увозник на стоки. Сè на сè, економијата на државата е една од најглобализираните во светот.
  
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.